Vaststellingsovereenkomst.nl

 

Contact: outplacement / 2e spoor


Het is belangrijk dat - zowel bij externe hulp bij ziekteherstel ALS outplacement, niet met een bureau in zee gaat dat 'op werkgevershand' is.

Mail daarom altijd even het ArbeidsJuridischBuro om uit te vissen of het ziekteherstelbureau en/of outplacement bureau haar oren gewoonlijk naar de werkgever of werknemer laat hangen!

Vraag zeker altijd naar zowel PRIVACYREGLEMENT als KLACHTENREGLEMENT van het door werkgever voorgestelde bureau.....en nog beter: raadpleeg AJB om zelf een bureau voor te stellen, dat in elk geval niet bij voorbaat op hand van de werkgever is

Omdat bij ziekteherstel en outplacement de KLIK tussen werknemer en coach het
belangrijkste is, zal een werkgever uiteindelijk met de KEUZE VAN HET BUREAU VOORGESTELD DOOR WERKNEMER akkoord gaan.

Want: al zou de werkgever liever ''Noordstad' als outplacementbureau hebben, maar u hebt meer vertrouwein bureau 'Mijn Koers" , dan zal dat laatste wel beter helpen.

Uiteindelijk willen alle werkgevers dat u GEZOND EN GELUKKIG wordt, ook of VOORAL: na uitdiensttreding. Waarom? Als u geen baan hebt en ziek blijft (of wordt, binnen 28 dagen na uitdiensttreding) kost hun dat 2 a 8 ton (zie het boek 'Modernisering ziektewet' van Kluwer, 2014). !!