Transitievergoeding

Transitievergoeding.

Veel mensen weten niet dat ze recht hebben op een transitievergoeding.

Wij hebben een handige rekentool die een schatting van je transitievergoeding geeft. Uiteraard zijn onze juristen beschikbaar om een precieze berekening te maken van je transitievergoeding.

Transitievergoeding2024-03-23T18:00:55+00:00
Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Transitievergoeding check
Totaal
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen

Transitievergoeding

Een transitievergoeding is een wettelijk geregelde vergoeding waar je in bepaalde situaties recht op hebt bij ontslag of het niet verlengen van je arbeidscontract. De vergoeding is bedoeld om je financieel te ondersteunen bij het verbeteren van je positie op de arbeidsmarkt.

Rekentool

Als je snel wilt weten wat jouw transitievergoeding zal zijn, hebben wij een handige rekentool beschikbaar. Deze tool kan je een schatting geven van jouw vergoeding, wat je wat zekerheid kan bieden in deze onzekere tijd. Houd er wel rekening mee dat de uiteindelijke vergoeding vaak hoger kan zijn. Laat daarom de berekening altijd controleren door een van onze arbeidsrechtjuristen.

Laat hieronder je gegevens achter, we kijken graag met je mee.

Gebruik een van onze tools of download een voorbeeld vaststellingsovereenkomst.

Veelgestelde vragen over de vaststellingsovereenkomst

 

Kan ik al mijn vakantiedagen opnemen bij een vaststellingsovereenkomst?2024-04-15T18:20:19+00:00

In overleg met je werkgever kan je ervoor kiezen om je vakantiedagen op te nemen voordat je uit dienst gaat. Je kan ook onderhandelen dat deze worden uitbetaald.

Geldt er een bedenktermijn bij een vaststellingsovereenkomst?2024-02-24T19:52:14+00:00

Ja. Nadat je als werknemer een vaststellingsovereenkomst hebt ondertekend, heb je standaard een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Binnen deze periode kun je de overeenkomst schriftelijk ontbinden zonder dat je hiervoor redenen hoeft op te geven.

Gedurende deze bedenktermijn heb je dus de mogelijkheid om terug te komen op je beslissing om de vaststellingsovereenkomst te tekenen. Het is echter van belang om te beseffen dat het ontbinden van de overeenkomst consequenties kan hebben voor zowel jou als je werkgever, zoals veranderingen in opzegtermijn en ontslagvergoeding.

Ook kan het zo zijn dat uiteindelijk de werkgever zijn aanbod helemaal intrekt. Je kan hier dan niet zomaar meer op terug komen. Het is verstandig om eerst juridisch advies in te winnen voordat je je vaststellingsovereenkomst ontbindt.

Geeft mijn vaststellingsovereenkomst recht op een WW-uitkering?2024-03-21T12:19:03+00:00

Niet altijd. Een vaststellingsovereenkomst geeft niet automatisch recht op een WW-uitkering. Het is namelijk belangrijk dat jouw vaststellingsovereenkomst bepaalde voorwaarden bevat die jouw recht op een WW-uitkering ondersteunen. Laat het door ons controleren en ontdek of je recht hebt op een WW-uitkering.

Ben ik verplicht een vaststellingsovereenkomst te tekenen?2024-03-21T12:18:31+00:00

Nee. Gelukkig ben je niet verplicht om een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen. Ondanks dat de werkgever wellicht druk uitoefent (of anders beweert) blijft je arbeidsovereenkomst gewoon van kracht. Dus ook als je niet tekent blijft je in dienst.

Ben je niet tevreden met de opgenomen voorwaarden in de vaststellingsovereenkomst? Onthoud dan wel dat er vaak ruimte is voor onderhandeling. Wij denken graag met je mee.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?2024-03-21T12:21:03+00:00

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer waarin afspraken worden gemaakt over het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Door een vaststellingsovereenkomst te tekenen ga je met wederzijds goedvinden uit elkaar. Er hoeft dan ook geen (dure en onzekere) juridische procedure gevolgd te worden. Dit geeft ook een stuk zekerheid voor jou, omdat je precies weet waar je aan toe bent,

Kan ik een vaststellingsovereenkomst tekenen bij ziekte?2024-03-21T12:22:07+00:00

Ja. Je kunt een vaststellingsovereenkomst tekenen bij ziekte, maar het is van cruciaal belang om zorgvuldig te overwegen of je aan de sollicitatieplicht kan voldoen en beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt.

Ben je dat niet? Dan zal je ook geen WW-uitkering krijgen van het UWV. Het is dus noodzakelijk om ervan overtuigd te zijn dat je op de afgesproken einddatum volledig hersteld zal zijn, want anders riskeer je het verlies van een WW-uitkering.

Lees meer in onze kennisbank

Meer informatie over vaststellingsovereenkomsten?